Epävakaa persoonallisuus parisuhde. Epävakaa persoonallisuus: Elämä mustavalkoisena 2019-01-13

Epävakaa persoonallisuus parisuhde Rating: 6,2/10 1352 reviews

Miika halusi erota kolmen kuukauden suhteesta

epävakaa persoonallisuus parisuhde

Hei Tämä kuuluu ja ei kuulu tälle palstalle. Tumsin jonkun aikaa olevan niin huipulla, voittamaton ja arvokas että purskahdin itkuun kaikesta elämänilosta ja tulevaisuudenhaaveista. Jos ajatusmalli ei ole pysyvä tai se ei ole niin sanotusti päällä koko ajan, kyseessä ei ole persoonallisuushäiriö, vaan tapa reagoida tilapäisesti johonkin asiaan tai tilanteeseen. Joskus olenkin tehnyt niin, että muistuttelen ihmisiä ikivanhoista asioista. Vaativasta persoonallisuudesta kärsivien kuvaillaan usein olevan saitoja.


Next

Epävakaa persoonallisuus

epävakaa persoonallisuus parisuhde

Häiriölle on tyypillistä laaja-alainen tunnetilojen ja minäkuvan epävakaus ja käytöksen huomattava impulsiivisuus. Tämä on siitä hauska sairaus, että ikä loiventaa sitä. Tulevaisuutta on tosi vaikea suunnitella. Elämä on ollut tähän asti yhtä vuoristorataa, ja tajusin että sitä se todennäköisesti tulee olemaankin. Ihmisen voidaan psykiatrian nykykäsitysten mukaan sanoa kärsivän persoonallisuushäiriöstä silloin, kun hänellä on pysyviä ja pitkäaikaisia käyttäytymismalleja, jotka poikkeavat hänen kulttuuriympäristönsä hyväksymistä tavoista toimia, tuntea ja ajatella sekä suhtautua muihin ihmisiin. Tässä yksi vuodatus epävakaaseen persoonaan rakastuneelta: Minulla on päättynyt yhdeksän vuotta kestänyt suhde ihanan ihmisen kanssa, jota on hoidettu koko yhdessä olomme aikana diaknoosilla vaikea masennus.

Next

Epävakaa persoonallisuus

epävakaa persoonallisuus parisuhde

Kuten monet mielenterveyden ongelmista kärsineet, myös Elina on pelännyt kertoa vaivastaan muille. Toisin kuin psykoosisairauksien yhteydessä, tällaiset oireet ovat tyypillisesti melko nopeasti ohimeneviä. Voimakkaiden tunnetilojen ja psyykkisen paineistumisen yhteydessä yksilö voi kokea myös epäluuloisuutta tai epäluottamusta muita kohtaan. Muutama parin vuoden työsuhde löytyy myös, mutta ne ovat olleet hyvin kuluttavia ja päättyneet jonkinlaiseen romahtamiseen. Ne väistyvät tavallisesti suhteellisen nopeasti, minuuttien tai tuntien kuluessa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta.

Next

Keskustelu

epävakaa persoonallisuus parisuhde

Minua hoidettiin masennuspotilaana ja kävin kolmen vuoden psykoterapian. Meillä on kuitenkin raastavia riitoja, joiden seurauksena minä romahdan täysin. Olen tosi itsetuhoinen ja tunnen olevani yksin. Se voi kytkeytyä ikävystymisen, yksinäisyyden ja arvottomuuden tunteisiin ja tuntua olona, jota ei ole helppo kuvailla. Yllätyksekseni luin siitä tuon kyseisen diagnoosin epävakaasta persoonasta. En ihmettele, että kyseinen sairaus sekoitetaan skitsofreniaan, sillä oireet ovat hyvin samankaltaiset.

Next

Miehellä epävakaa persoonallisuus?

epävakaa persoonallisuus parisuhde

Erityisesti lapsuusajan kasvuolosuhteet ja toistuva emotionaalinen kaltoinkohtelu ja sivuuttaminen altistaa vaikeiden persoonallisuuspiirteiden kehitykselle ja voi johtaa psyykkiseen oireiluun myöhemmälläkin iällä. Riidan aihe löytyy mistä vain, eikä myrskyn silmä ei itse koskaan näe omaa osuuttaan. Olen kärsinyt kuusi vuotta, mieheni jätti minut ja jatkoi toisen naisen ottamista vain siksi, että hänen perheensä ei rakasta minua, ja koska en voinut antaa hänelle vauvan, olin 6 vuotta kärsimässä kyyneliä, koska kun aviomies erosi, minä etsin loitsua, joka auttoi minua verkossa Tapasimme niin paljon taikureita, he kaikki keräsivät rahaa ilman minua, mutta 14. Lisätietoja yhteisöpalveluiden tietosuojasta löytyy asianomaisen yhteisön omilta sivuilta. Nyt kuitenkin tuntuu helpottavalta kun tavallaan tietää mikä vaivaa, mutta sitten taas tuo diagnoosi kuulostaa niin vakavalta. Kärsin tästä itsekin ihan helvetisti ja itken ja raivoan senkin takia kun mun on niin paha olla oman käytökseni ja ajatusteni ja epäilysteni kanssa, mies on niin kiltti ja hyvä mulle ja sit kuitenkin käyttäydyn kuin mikäkin hullu. Tällöin on syytä miettiä tarkkaan, miten sanansa asettaa ja keskustella aiheesta myötätuntoisesti, ei syytellen.


Next

Kuinka elää ihmisen kanssa, jolla on epävakaa persoonallisuushäiriö

epävakaa persoonallisuus parisuhde

Joulun alla kaikki sitten vain romahti. Paljon pettämistä pluss muuta ikävää. Potilasta autetaan havainnoimaan, nimeämään ja kokemaan tunnetilojaan sekä terapiaistuntojen aikana että niiden ulkopuolella. Haluan hänen kuulevan ammattilaiselta mistä on kyse ja ehkä saamme vähän purettua jännitystä. . Jos olet oikein ahdistunut tai hukassa, pyydä lähete nuorisopolille. Joissakin sairastuneen henkilön käyttäytymistä pidetään eikä siitä sanota mitään.

Next

Persoonallisuushäiriöt

epävakaa persoonallisuus parisuhde

Täyttää persoonallisuushäiriön F60 yleiset kriteerit. Vertaistuki on todella tärkeää ja se auttaa jaksamaan. Viime kesänä ollessani aivan pohjalla havahduin lukiessani epävakaaseen persoonaan liittyviä kuvauksia. Epävakaa persoonallisuus kuten muutkin persoonaan liittyvät diagnoosit eivät parane noin vain. Kiusaamista olen kokenut yläasteella, ja olen yrittänyt itsemurhaa lukuisia kertoja, ainakin 7 kertaa.

Next

KameleonttiBlogi: Miltä epävakaa persoonallisuushäiriö tuntuu?

epävakaa persoonallisuus parisuhde

Tämä informaatio ei pyri antamaan diagnooseja eikä sillä voi korvata ammattilaisen mielipidettä tai työtä. Mutta innostus olisi kiva jakaa toisen kanssa. Itse en kuitenkaan ole pelännyt erota, itsekin olen jättänyt en sitten tiedä onko tämän takia ettei pääse liian lähelle, mutta kiltteyttäni ottanut aina takaisin, vaikka mies kohtelee paremmin patakinnasta kuin minua. Siedin vaikka millaista käytöstä, joka itseeni kohdistui koska uskoin kaiken sen kuuluvan asiaan ja muuta en näemmä ansainnut. Parisuhde on ollut todella myrskyisä, mut kuitenkin joku ihana tunne meitä pitää yhdessä. Epävakaasta persoonallisuudesta kärsivien mieliala on reaktiivinen, toisin sanoen mieliala vaihtelee keskimääräistä enemmän.

Next

Miika halusi erota kolmen kuukauden suhteesta

epävakaa persoonallisuus parisuhde

Tein mielen yhteyttä rakkauden lääkäri Dr. Siksi diagnoosi onkin syytä tehdä erikoissairaanhoidossa tai kokeneen ammattilaisen huolellisen arvion perusteella. Minun hakkumiseni jälkeen hän masentuu täysin. Haluaisin ystäviä, mutta tunnen niin suurta alemmuudentunnetta lähes kaikkia ihmisiä kohtaan etten oikein kykene muodostamaan ihmissuhteita. En osaa nauttia elämästä, elämä tuntuu olevan yhtä suorittamista. Olen 29 ja mieheni on 34v. Itse olen puolisoni kanssa seitsemättä vuotta ja monen vuoden ajan painin ymmärtämättä minkä kanssa.

Next

Epävakaa persoonallisuus

epävakaa persoonallisuus parisuhde

Koko suhteen ajan on ollut tällaista, mutta väliin mahtuu pitkiäkin kausia kuukausia rauhallista jaksoa, kunnes räjähtää. Minulla on ollut pari seurustelusuhdetta mutta en ole ollut rakastunut. Minulla olisi yksi kysymys niille epävakaille, jotka saavat raivo- tai vihakohtauksia puolisoaan kohtaan: raivostuttaako teitä puolisossanne mikä asia milloinkin vai onko hänessä jokin tai joitakin erityisiä piirteitä tai asioita, joihin vihanne tai pelkonne, jos siitä on kyse kohdistuu? Jos olen yrittänyt hieman avautua, tunnen syyllisyyttä siitä että kuormitan ystävääni omilla ongelmilla. Koko elämä on täynnä tämmöisiä paskoja tapahtumia, joiden vuoksi elän jatkuvassa pelkotilassa, en uskalla luottaa minkään pysyvyyteen. Olin uhri, joka oli ainaisen kidutuksen kohteena. Borderline personality disorder among primary care depressive patients: a five-year study. Minulta kestikin vuosia tajuta muutama juttu ja tämänkin, että kohtelin häntä pahoin ja pyysin anteeksi.


Next